KWF bekroont de innovatie van de Emak motorzagen met een milieuvriendelijke motor

Met dit belangrijke certificaat voor de nieuwe 39 cm³ motorzagen voorzien van een ecologische motor met directe inspuiting wordt de inzet van Emak erkend bij de ontwikkeling van geavanceerde en milieuvriendelijke machines.
 
Keulen (Duitsland), 03.09.2006 – Leven en werken in contact met de natuur betekent eerst en vooral de natuur beschermen. Daarom besteedt Emak, een van de Europese marktleiders in de sector van de machines voor groenzorg, aanzienlijke middelen voor de ontwikkeling van de nieuwe, ecologisch geavanceerde motoren, met andere woorden milieuvriendelijker.
Een engagement dat al jaren duurt en dat van de groep met zetel in Bagnolo in Piano (Reggio Emilia, Italië) een van de meest geavanceerde bedrijven ter wereld heeft gemaakt op het vlak van schone motoren.
We hebben deze weg vastberaden ingeslagen – verduidelijkt Giacomo Ferretti, voorzitter van Emak Spa –  zowel in het licht van de geldende normen en de normen die in de komende jaren geleidelijk in werking zullen treden, maar vooral vanuit de overtuiging dat een bedrijf dat machines voor groenzorg ontwerpt, een verantwoordelijkheid draagt voor de bescherming van het ecosysteem en van de gezondheid van de gebruikers, zonder echter de prestaties in het gedrang te brengen”.
 
Deze bijzondere toewijding voor milieuvriendelijke innovatie is een van de kernpunten van de ontwikkelingsstrategie van de Italiaanse groep: een beleid dat op prijs wordt gesteld door de markt en door de gebruikers, zoals blijkt uit de belangrijke erkenning die het Duitse KWF onlangs toekende aan de nieuwe 39 cm³ motorzagen voorzien van een ecologische motor met directe inspuiting, een absolute nieuwigheid op wereldvlak.
KWF (Kuratoriums für Waldarbeit und Forsttechnik) is een prestigieus instituut in de bosbouwsector, vooral actief op het vlak van de opleiding van professionele gebruikers en van machinetests. De faam van het instituut reikt tot ver buiten de Duitse grenzen.
In het kader van InterForst 2006, een evenement van de bosbouwsector dat onlangs werd gehouden in het München, heeft KWF de innovatieve eigenschappen bekroond van de Emak-motorzagen uitgerust met een motor met CWI-technologie (Compression Wave Injection). Die vermindert de uitstaat van onverbrande koolwaterstoffen met 75% en het brandstofverbruik met 40% in vergelijking met de normale 2-taktmotoren, waarbij toch dezelfde prestaties en dezelfde verhouding gewicht/vermogen wordt gewaarborgd.
 
Een terechte beloning voor de inspanningen van de Emak-onderzoekslaboratoria. De vruchten van hun arbeid worden geïdentificeerd door het merk Burn RightTM: afhankelijk van de toepassing van het product worden de beste en meest geavanceerde technologieën aangewend, met een gemeenschappelijke doelstelling, namelijk steeds maximale prestaties garanderen met minimale milieueffecten op het vlak van potentieel schadelijke uitstoot, verbruik en geluidsintensiteit.
© 2002-2014 Bemak Benelux NV
Wenenstraat, 7 - 2321 Meer - Tel 0032 (0)3 6850773 - Fax 0032 (0)3 685 0843
| voorwaarden en bepalingen | credits | info@bemakbenelux.be | all right reserved | ddddddddddddddddd
XHTML