Emak, een nieuw filiaal in de USA om te groeien in Noord-Amerika

Het internationale netwerk van de Emak-groep is vandaag rechtstreeks aanwezig op de belangrijkste markt ter wereld. Het nieuwe Noord-Amerikaanse filiaal van het Emiliaanse bedrijf, marktleider in de sector van de machines voor groenzorg, is vanaf 1 juli 2006 operationeel.
 
Bagnolo in Piano (Reggio Emilia), 29 mei 2006 – Een sterkere positie op de grootste markt ter wereld. Vanaf 1 juli 2006 beheert Emak rechtstreeks, met een eigen structuur, de distributie en de service van zijn producten in de Verenigde Staten en voor het hele Noord-Amerikaanse gebied. Tot nog toe verliep dat via een importeur.
 
De beslissing werd genomen door de groep Emak Spa – leider in Italië en in de Europese top vijf in de sector van de draagbare machines met benzinemotor voor tuinieren en voor de bosbouw, 850 werknemers en 183,4 miljoen euro geconsolideerde omzet in 2005 – met als doel beter de kansen te benutten die worden geboden door de Noord-Amerikaanse markt, qua omvang de grootste ter wereld (ongeveer 50% van het totale volume). 
 
De zetel van het nieuwe Noord-Amerikaanse filiaal van Emak bevindt zich in Wooster, in de staat Ohio. Emak is van oordeel dat het rechtstreekse benutten van de mogelijkheden via een eigen organisatie en de daarmee samenhangende uitbouw van het distributienetwerk ter plaatse, op korte termijn een return on investment zullen opleveren en zullen leiden tot een verdere groei van de inkomsten van de groep op Noord-Amerikaans grondgebied.
 
“De beslissing om het huidige distributiebeleid op de Noord-Amerikaanse markt te herbekijken, strookt met de algemene strategie van Emak – legt de voorzitter Giacomo Ferretti uit – dat voorziet in de versterking van het distributienetwerk op de markten met een grote omvang en een groot potentieel; samen met de investeringen die worden uitgetrokken voor de verbetering van de concurrentiepositie, zal dit onze groep toelaten om de doelstellingen van waardecreatie te blijven nastreven”.
 
Met de uitbouw in Noord-Amerika wil Emak zijn positie als globale speler consolideren, gebaseerd op de kracht van de twee handelsmerken – Efco en Oleo-Mac – die over de hele wereld gekend zijn.
Dankzij zijn 3 productie-eenheden (twee in Italië en een in China), de 6 Europese filialen (Duitsland, Frankrijk, Benelux, Groot-Brittannië, Spanje, Polen) en de meer dan 120 distributeurs, is Emak aanwezig in meer dan 70 landen en worden ongeveer 20.000 verkooppunten op de vijf continenten bediend.
© 2002-2014 Bemak Benelux NV
Wenenstraat, 7 - 2321 Meer - Tel 0032 (0)3 6850773 - Fax 0032 (0)3 685 0843
| voorwaarden en bepalingen | credits | info@bemakbenelux.be | all right reserved | ddddddddddddddddd
XHTML